Voel jij je soms ook zo gefrustreerd als je alleen maar gezond eet en je toch niet kan afvallen?
Heb je de energie niet om te doen wat je graag wilt doen?
Ben je altijd op dieet, maar lukt het je toch niet om op je ideale gewicht te bereiken?
Kan je alleen maar aan eten denken sinds je een bepaald dieet volgt?
Heb je één en al chaos in je hoofd?
Wil je graag meer bewegen maar weet je niet hoe je moet beginnen?
Lukt het je maar niet om de laatste kilootjes er af te krijgen?
Grote kans dat je lichaam last heeft van afvalstoffen.
Afvalstoffen hopen op in ons lichaam. Ze komen vrij als we ons eten verteren en we ademen ze in als we buiten zijn.
Pesticiden, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen die in ons eten en drinken zitten, maar ook onze schoonmaakproducten, verzorgingscrèmes, make-up en bouwmarkt artikelen, vloerbedekking, meubels noem het maar op, zitten vol met schadelijke stoffen.
Gifstoffen die vrij komen via onze voeding maken we zelf aan. Bij het verbranden van ons eten wordt de voeding omgezet in energie. Er komen ‘vrije radicalen’ vrij die ervoor zorgen dat ons lichaam verzuurd. Er blijft eigenlijk een soort ‘as’ over. Het is vergelijkbaar met een kachel.
Het lichaam is eigenlijk een biochemische fabriek en heeft verschillende systemen om deze afvalstoffen af te voeren:
via de longen door uit te ademen
via de nieren door te plassen
via de darmen door te ontlasten
via de huid door te zweten
via de lever die de gifstoffen afbreekt tot stoffen die in water oplosbaar zijn waardoor ze makkelijker door het lichaam uit gescheiden kunnen worden
Daarom is het zo belangrijk om voldoende water te drinken zodat alle gifstoffen netjes afgevoerd kunnen worden. Niet alleen water is belangrijk om voldoende binnen te krijgen ook voeding die veel water bevat zoals verse groenten, fruit, bouillon, sla, komkommer enz. zorgen ervoor dat je je lichaam van voldoende vocht voorziet.
Tegenwoordig is het moeilijk om ‘schoon’ te eten en bevat voeding veel meer gifstoffen dan vroeger. Je neemt meer gifstoffen op dan je lichaam kan uitscheiden. Dagelijks komen er misschien wel honderden gifstoffen binnen. Wanneer je lichaam niet in staat is deze gifstoffen af te breken worden deze opgeslagen in de vetcellen. Hoe meer gif je binnenkrijgt hoe meer vetcellen er nodig zijn om je te beschermen. Je vetopslag geeft je bescherming tegen serieuze dreigingen waardoor het veel vrouwen niet lukt om gewicht te verliezen.
Ook speelt leeftijd hierin een rol. Als we ouder worden wordt het moeilijker om gewicht te verliezen omdat de werking van onze hormonen verandert. De stofwisseling vertraagt maar ook de gifstoffen zorgen voor een verandering van de hormonale werking en stofwisseling. Soms hebben we al een leven vol gifstoffen achter de rug.
Ook hebben veel vrouwen last van obstipatie, wat eigenlijk betekent dat het spijsverteringskanaal niet naar behoren functioneert. De darmbacteriën produceren niet alleen hormonen maar sturen ze ook aan waardoor het moeilijker wordt om gewicht te verliezen.
Koffie en zwarte thee bevatten cafeïne en worden afgebroken door de lever. Als de lever niet goed werkt en je drinkt te weinig water zullen ook de nieren en de darmen de afvalstoffen niet goed kunnen uitscheiden.
Alhoewel het smeren van heerlijk geurende crèmes heerlijk is om jezelf te verwennen kan je hierdoor veel gifstoffen op je huid smeren. Je huid ademt en is poreus waardoor je ongemerkt gifstoffen opneemt. Je huid kan dan niet meer goed ademen waardoor je niet goed meer kan zweten.
Hoe kan je dan wel afvallen door gezond te eten?
De oplossing is gezond eten, heel eenvoudig: puur en onbewerkt eten. Maar dan ECHT gezond!
Als ik soms mensen vraag wat zij onder gezond verstaan dan kan dat voor vele al een ‘broodje gezond’ zijn. Maar dat is helaas niet gezond!
Gezond eten is zoveel mogelijk biologische groenten eten waardoor je zo min mogelijk gifstoffen binnenkrijgt waardoor je lever ontlast wordt. Ook is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel zo laag mogelijk te houden waardoor je alvleesklier geen overuren hoeft te maken. Gezond eten is voor mij:
- glutenvrij zonder maïs-, aardappel en witte rijstmeel
- wild, grasgevoerd vlees en gevogelte dat vrij rond gelopen heeft
- meer groenten op het bord en vooral bladgroenten en groenten die je lever ondersteunen voor een goede leverontgifting
- natuurlijke suikers in de vorm van yacon, ahorn, (rauwe)honing, dadels of kokosbloesemsuiker
- gezonde vetten als extra vierge olijfolie, rundvet, eendenvet, ghee, kokosvet en roomboter
Wil je hier meer over gezonde voeding weten of heb je hulp nodig? Ontvang gezonde recepten. Je leven (en figuur) zal nooit meer hetzelfde zijn!
Ik hoop je te kunnen inspireren ?.